COVID-19 revine în țările care „scăpaseră” de el

Deși declaraseră că practic au scăpat de virusul Covid-19, mai multe țări din regiunea Asia-Pacificului se confruntă cu o nouă creștere a cazurilor de infectare, după luni întregi în care situația a fost sub control. China, spre exemplu, primul epicentru al epidemiei, a declarat alte 101 cazuri noi de infectare, cel mai mare număr din luna martie.

Provincia Hong Kong se confruntă, de asemenea, cu un nou focar major, cu peste o mie de cazuri noi în ultimele două săptămâni și cu șase zile consecutive în care au fost raportate peste 100 de cazuri.

Deși a raportat o ușoară scădere, Japonia a înregistrat în ultima vreme o creștere a cazurilor noi, aproape de nivelul de la începutul pandemiei. Au fost aproximativ 5.000 de cazuri noi săptămâna trecută, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. Cel mai mare focar este în capitala Tokyo.

Și Australia înregistrează o creștere a numărului de cazuri. Cel mai afectat este statul Victoria, cu câteva sute de contaminări zilnice în ultima săptămână. Experții nu știu sigur care ar fi motivul acestor creșteri, însă presupun că fie ar fi vorba de mutații ale virusului, mult mai agresive, fie de faptul că infecția este adusă de cei care se întorc din străinătate.

Comments (0)
Add Comment