COVID-19: Un milion de morți la nivel global

În acest weekend, autoritățile franceze din domeniul sănătății au raportat 14.000 de cazuri noi în toată țara, ca parte a unui efort masiv de screening. În alte 11 orașe importante din toată țara, inclusiv Parisul, barurile urmează să se închidă la ora  începând cu această seară, deoarece cifrele arată că o treime din cele 899 de cazuri care fac obiectul anchetei se află în școli și universități franceze.

În Spania, peste 50.000 de steaguri naționale au fost plantate în parcul din Madrid pentru a aduce tribut victimelor COVID-19.

În altă parte a capitalei, manifestanții dintr-un cartier limitat au cerut întărirea serviciilor locale de sănătate. Au ridicat bannere care indicau că ar trebui investiți mai mulți bani în spitale și mai puțini în armată.

În Regatul Unit, de duminică, este acum interzisă intrarea sau ieșirea din orașele Cardiff și Swansea fără motive profesionale sau educaționale. Aceste restricții suplimentare afectează aproape două milioane de persoane sau două treimi din populația Țării Galilor.

Cehii se pregătesc, de asemenea, pentru o serie de noi restricții la sfârșitul acestei săptămâni, deoarece rata de contagiune Covid-19 crește, oscilând între 1,26 și 1,29.

La nivel global, pandemia de coronavirus, care a început la sfârșitul anului 2019 în China, a depășit un milion de decese și peste 33,4 milioane de infectați.

Comments (0)
Add Comment