Crește numărul cazurilor de infecție în Chișinău

Autoritățile publice locale din municipiul Chișinău bat alarma. După câteva săptămâni în care cazurile de COVID-19 au scăzut, în prezent se atestă o nouă tendință de creștere a numărului pacienților testați pozitiv la noul virus.

Astfel, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei capitalei, oficialii au declarat, în context, că în instituțiile municipale de sănătate sunt internați peste 900 de bolnavi de coronavirus.

„În această săptămână s-a determinat cu o creștere lentă a numărului de îmbolnăviri, dar se mențin formele grave și foarte grave. La moment sunt internați în spitalele municipale 932 de pacienți confirmați la COVID, dintre care 47 sunt în stare foarte gravă și sunt internați în secțiile de tereapie intensivă, inclusiv opt pacienți sunt intubați. 314 pacienți sunt în stare gravă și 537 – în stare medie„.

Cele mai afectate persoane rămân cele cu vârsta de peste 45 de ani, a mai spus Bucearschi.

„Rămân afectate aceleași grupe de vârstă, de la 30 la 39 de ani și de la 60 de ani și peste. Vârsta medie care este afectată consituie 47,7 ani. Predomină 58,7% – sexul feminin și preponderent sunt afectate persoanele din mediul urban. Deci, cu privire la situația epidemiologică COVID în municipiul Chișinău, reiterez că suntem, în continuare, în alertă epidemiologică sporită”.

Menționăm că, până în prezent, în municipiul Chișinău a fost raportate peste 69.400 de cazuri pozitive de COVID-19.

Comments (0)
Add Comment