Cu aplauze, flori și fanfară. Așa au fost întâmpinați sportivii moldoveni care au participat la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cu aplauze, flori și fanfară. Așa au fost întâmpinați, la Aeroportul Internațional Chișinău, sportivii moldoveni care au participat la Jocurile Olimpice de la Paris.

Președintele, Maia Sandu, i-a felicitat pe olimpici și a declarat că moldovenii i-au urmărit cu sufletul la gură în aceste zile pe sportivii noștri, care au reprezentat țara cu mândrie la Jocurile Olimpice.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: În acest an, voi, sportivii Moldovei, campionii ați scris istorie. Este pentru prima dată de la independență, când Republica Moldova obține atâtea medalii. Felicitări și mulțumim tuturor 26. Ați fost minunați! Medalii și victoriile din sport nu sunt doar premii, sunt dovada că putem fi o societate de învingători. Avem cu ce ne mândri. Avem cu ce ne lăuda și să o facem mai des.”

Republica Moldova a obținut patru medalii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, care s-au încheiat pe 11 august: una de argint și trei de bronz. Cea mai bună evoluție a avut-o luptătoarea Anastasia Nichita, care a devenit prima moldoveancă medaliată cu argint la Jocurile Olimpice. Serghei Tarnovschi a adus a treia medalie de bronz pentru Republica Moldova la proba de canoe pe distanța de 1000 de metri. Medalii de bronz au obținut și judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov care au concurat la categoriile de greutate de 66 și respectiv 73 de kilograme.

AICJocurile Olimpice Paris 2024olimpici
Comments (0)
Add Comment