Curtea Constituțională respinge sesizarea socialiștilor. Decretul de numire a Nataliei Gavrilița este constituțional

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de către deputații Partidului Socilaiștilor, care au atacat decretul privind înaintarea Nataliei Gavrilița pentru prima oară la șefia Guvernului. Sesizarea fusese depusă de către doi deputați, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski.

Socialiștii au contestat la Curtea Constituțională (CC) miercuri, 24 martie, decretul prin care președinta Maia Sandu a desemnat-o, pentru prima dată, pe Natalia Gavrilița la funcția de premier.

Potrivit documentului, deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandru Suhodolski au solicitat CC să examineze constituționalitatea decretului din 27 ianuarie, prin care Maia Sandu a desemnat-o pentru prima dată, pe Natalia Gavrilița, pentru funcția de prim-ministră.

Anterior, socialiștii au contestat decretul președintei Maia Sandu prin care a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier pentru a doua oară. Astfel, la 12 februarie, mai mulți deputați ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) au contestat la CC decretul privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița pentru funcția de premier, semnat de președintele Maia Sandu.

 

Comments (0)
Add Comment