Deputat PAS, despre majorarea salariilor miniștrilor: Ei lucrează enorm de mult

Salariile miniștrilor vor fi majorate, însă nu cu 1300 de lei. Deputatul PAS, Radu Marian, a confirmat că este vorba despre o majorare mai mare, însă nu a putut preciza exact cifra, transmite Unimedia.

„Dincolo de această majorare în termeni absoluți de 1300 pentru toți bugetarii, Guvernul propune o majorare mai mare pentru anumite categorii de funcționari inclusiv pentru miniștri. Nu țin minte exact, dar e mai mult de 1300.

Noi avem o situație în care un ministru are un salariu de două ori mai mic decât de exemplu un secretar general și acest lucru nu cred că este normal, firesc, trebuie să încetăm să fim populiști.

Miniștrii lucrează enorm de mult, administrează bugete de miliarde, iau decizii de importanță națională”, a spus deputatul.

Anterior, ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi a anunțat că salariile la toți bugetarii vor crește cu 1300 de lei, în 2023. Totodată, oficialul a precizat că sunt și mici excepții. Printre acestea se numără și majorarea salarială a miniștrilor. Astfel, valoarea de referință a salariilor miniștrilor va creste de la 1400 la 1900 de lei, respectiv cu mai mult de 30%.

Dumitru BudianschiRadu Marian
Comments (0)
Add Comment