Deputat PAS: Facem demersuri pentru a fi susținuți cu sisteme antiaeriene, cu sisteme antitanc

În aceste momente tensionate, Republica Moldova este pregătită să răspundă la orice scenariu. Asigurarea vine din partea deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, și a fost făcută în cadrul unei intervenții pentru Digi24.

În ultima perioadă ne-am consolidat capacitățile de apărare, prin dublarea bugetului Armatei Naționale, a mai spus Marian.

„Suntem gata să răspundem la orice scenariu. Noi, Republica Moldova, în ultima perioadă, ne-am consolidat capacitățile de apărare, am dublat bugetul Armatei Naționale. Noi, desigur, facem și solicitări, demersuri de a fi susținuți cu sisteme aeriene, sisteme antitanc. Dar sunt discuții care au loc la un nivel și mai înalt”, a spus Radu Marian.

Mai mult, a adăugat deputatul, Republica Moldova are semnale încurajatoare că va fi susținută și din exterior.

„Și România a anunțat că, prin președintele Iohannis, că o să susțină Moldova în orice scenariu, orice scenariu. Avem semnale încurajatoare că o să fim susținuți de România, de SUA și de Uniunea Europeană”, a mai spus deputatul PAS.

Cu referire la un posibil scenariu legat de implicarea Moldovei în război, autoritățile de la Chișinău au dat asigurări în mai multe rânduri că acesta este tot mai puțin probabil, reiterând că, în prezent, Rusia duce doar un război hibrid pentru răsturnarea situației în țara noastră.

PASRadu Marian
Comments (0)
Add Comment