Deputat PAS: Sunt sigur că toți cei acuzați și fugiți din țară se vor întoarce acasă și vor răspunde în fața legii

Reținerea lui Vladimir Andronchi nu este meritul procurorilor din Republica Moldova, ci este meritul Ucrainei. O spune socialistul Vasile Bolea, care cere guvernării să nu-și aroge merite străine. Potrivit reprezentantului opoziției, nici reținerea lui Vladimir Andronachi și nici includerea lui Vladimir Plahontiuc și Ilan Șor nu reprezintă succese ale guvernării. De cealaltă parte, deputatul PAS, Dorian Istratii spune că reforma justiției începe să dea roade, iar cei care au comis abuzuri sunt readuși acasă pentru a răspunde în fața legii, notează IPN.

Potrivit deputatului PAS, Dorian Istratii, o acțiune importantă a guvernării în acest sens este aprobarea proiectului de lege care prevede posibilitatea de a instrumenta cauzele penale în lipsa persoanei vizate, dacă aceasta se eschivează de la urmărirea penală sau de la procesul de judecată.

„Oamenii așteaptă de mult timp reforma justiției. Desigur, reforma durează pentru că noi vrem să facem totul corect. Acum începem să observăm rezultate, începe să se facă dreptate. Oameni care sunt acuzați de fraude se întorc acasă. Sunt sigur că toți cei acuzați și fugiți din țară se vor întoarce acasă și vor răspunde în fața legii. Un proiect important în acest sens, care a fost deja aprobat este cel potrivit căruia judecarea cauzei penale poate avea loc în lipsa persoanei care se eschivează”, a spus deputatul PAS, Dorian Istratii.

Amintim că, ieri, fostul deputat al Partidului Democrat, Vladimir Andronachi, a fost reținut la punctul de trecere a frontierei Criva- Mamaliga, după ce a fost declarat persona non-grata în Ucraina și expulzat de pe teritoriul statului vecin.

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi este învinuit de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale. Omul de afaceri a fost anunțat în căutare internațională încă în iulie 2022.

Dorian IstratiiPASReforma JustițieiVladimir Andronachi
Comments (0)
Add Comment