Deputat PAS: Ultima decizie a CSE e doar una din măsurile dure care vor fi luate în viitorul apropiat

Ultima decizie aprobată de CSE privind suspendarea licenței de emisie a șase servicii media audiovizuale de televiziune, ar fi doar una din măsurile dure care vor fi luate în viitorul apropiat. Despre acest fapt a comunicat Radu Marian, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, acesta spune că decizia de a suspenda licența pentru canele Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV este un pas firesc.

„Încă de când PAS a preluat puterea, am zis că obiectivul nostru strategic este ca Moldova să devină parte a UE și parte a lumii LIBERE. Decizia de a suspenda licența pentru canele Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV este un pas firesc în această direcție. Trebuie să construim unui zid între țara noastră și dictatura și dezinformarea promovată de Kremlin, pentru că această dezinformare pune în pericol parcursul nostru european. Amintesc că și UE a adoptat recent o decizie care interzice canalele TV afiliate Kremlinului”, a relatat Radu Marian.

În aceeași ordine de idei, deputatul PAS se arată convins că „a tăcea despre faptele oribile din Ucraina nu este „libertate de exprimare”, ci ar fi o parte a dezinformării.

„În același timp, este cel puțin ridicol că cei care acum strigă în gura mare despre încălcarea „libertății de exprimare” nu au nicio problemă cu jurnaliștii de opoziție ruși uciși de-a lungul timpului, cu invadarea unei țări independente, sau cu arestarea protestatarilor din toată Rusia care pur și simplu ies în stradă ținând în mână o foaie albă. Propagandiștii pro-Kremlin de la noi, nu zic nimic despre asta, iar de multe ori justifică astfel de acțiuni barbare(…) Vreau să aduc aminte că avem în continuare circa 30% din moldoveni care susțin invazia Rusiei în țara vecină, iar asta înseamnă că lupta cu propaganda nu s-a încheiat. Mai este mult de lucru. Ultima decizie a CSE e doar unul din măsurile dure care vor fi luate în viitorul apropiat”, a conchis Radu Marian.
Amintim că la finele săptămânii trecute, Comisia pentru Situații Excepționale a decis suspendarea licenței de emisie, pe perioada stării de urgență, a șase servicii media audiovizuale de televiziune: Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV.
CSEPASRadu Marian
Comments (0)
Add Comment