Deputații Comuniști și Socialiști vor contesta la Curtea Constituțională instituirea stării de urgență

Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința Parlamentului de astăzi, în semn de protest. Vlad Batrîncea a anunțat că fracțiunea din care face parte se va adresa la Curtea Constituțională privind ordinea de zi de astăzi din Legislativ și decizia de instituire a stării de urgență în Republica Moldova.

(Vlad Bătrîncea, deputat BCS)

„Ne pare rău și suntem indignați de faptul că sesiunea extraordinară a fost convocată pentru a numi în funcție niște persoane comode în regim de urgență. Ne pare rău că agenda ședinței ordinare se modifică așa de rapid. Asta este atitudinea față de Parlament și regulamentul acestuia”.

Deputații comuniști și socialiști anunță că se vor adresa la Curtea Constituțională.

 (Vlad Bătrîncea, deputat BCS)

„Fracțiunea noastră se va adresa la Curtea Constituțională și vom ataca, în afară de subiectele care sunt, introduse ilegal în ordinea de zi, introducerea situației excepționale, deoarece ceea ce avem în Parlament deja este excepțional”

Întrunit în ședință plenară în cadrul sesiunii extraordinare, Parlamentul a adoptat, ieri, Hotărârea privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe o perioadă de 60 de zile. Pentru instituirea stării de urgență au votat 58 de deputați ai PAS.

Comments (0)
Add Comment