Deputații vor dona din salariile lor pentru victimele din Turcia și Siria

Deputații de la Chișinău sunt solidari cu victimele cutremurelor care, săptămâna trecută, au lovit dur Turcia și Siria. Astfel, la începutul ședinței de astăzi a Parlamentului, aleșii poporului din Republica Moldova au ținut un moment de reculegere pentru cele două popoare.

Ulterior, Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au anunțat că vor dona salariul pentru o zi pentru susținerea poporului turc, iar cei ai Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor au anunțat că vor dona salariul pentru trei zile.

În context, președintele Parlamentului, Igor Grosu a reamintit că ministerul Finanțelor a deschis un cont de colectare a mijloacelor bănești sub formă de donație, în legătură cu dezastrul produs de cutremurele din șase februarie curent.

Totodată, Igor Grosu le-a mulțumit și celor 55 de salvatori moldoveni care au mers în Turcia și care, în seara zilei de 15 februarie, și-au încheiat misiunea de căutare – salvare.

„Vreau să mă folosesc de ocazie și dați-mi voie, în numele Parlamentului, să le mulțumim pentru atitudinea lor și implicare, să le exprimăm recunoștința pentru că sunt bravi moldoveni, care sunt alături de Turcia și de poporul turc”, a spus Igor Grosu.

Pe parcursul realizării misiunii internaționale, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au reușit să scoată din ruine viu și nevătămat un băiat în de trei ani, după ce acesta s-a aflat în dărâmăturile unui bloc avariat mai mult de patru zile.

Echipa de căutare – salvare a Moldovei urmează să ajungă acasă la sfârșitul săptămânii, estimativ pe 18 februarie.

Parlamentul Republicii MoldovaSiriaTurcia
Comments (0)
Add Comment