Dirk Nowitzki, 50.000 de minute în NBA

Record absolut pentru Dirk Nowitzki. Baschetbalistul german a devenit primul jucător european ce a ajuns să joace 50.000 de minute în NBA, bornă pe care a atins-o în partida pierdută de Dallas, scor 101-104 contra lui Los Angeles Cllipers.
Ajuns la cel de-al 20-lea sezon în cea mai puternică ligă de baschet, marele Dirk a totalizat 12 puncte în 25 de minute jucate în acest meci. El avea nevoie de doar șapte minute pentru a intra într-o listă selectă din care mai fac parte, Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone și Elvin Hayes. Primul dintre cei enumerați are și cel mai mult timp petrecut în disputele din NBA, nu mai puțin de 57.446 de minute.
Menționăm că Nowitzki are 30.901 puncte marcate până acum. Cel mai important moment al carierei sale este cucerirea titlului de campion în liga profesionistă nord-americană, performanță atinsă în anul 2011. Totodată, Dirk ar putea să devină al treilea jucător din istoria NBA care joacă toate cele 82 de meciuri ale sezonului regulat, la vârsta de 39 de ani împliniți.

Comments (0)
Add Comment