DOC/ Cavcaliuc cere Procuraturii Generale atragerea la răspundere penală a membrilor Guvernului PAS. Care e motivul

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, cere Procuraturii Generale să deschidă un dosar penal pe numele membrilor cabinetului de miniștri, condus de Natalia Gavrilița, care au fost desemnați cu atribuții de negociere a contractului de livrare a gazului cu ”Gazprom”.

Potrivit unui demers publicat de Cavcaliuc, PACE solicită Procurorului General interimar, Dumitru Robu, investigarea faptului instituirii tarifului diferențiat la plata pentru gaz a cetățenilor R. Moldova care domiciliază pe partea dreaptă și cea stângă a râului Nistru, investigarea faptului majorării tarifelor la gaze odată cu creșterea prețurilor la bursă pentru cei domiciliați pe partea dreaptă a Nistrului, cât și investigarea deconectării diferențiate de la rețea pentru neachitarea facturilor la gaz cel puțin o lună.

De asemenea, formațiunea condusă de Cavcaliuc vrea examinarea prejudiciului cauzat statului prin acțiunile de abuz, depășirea atribuțiilor de serviciu și neglijență din partea factorilor de decizie cu înalte funcții în guvern.

„Cerem Procuraturii Generale, atragerea la răspundere a șefilor din Guvernul PAS, care prin acțiunile lor, jefuiesc direct și indirect dar și discriminează cetățenii Republicii Moldova pentru prețul exagerat de mare la Gaz. Prin acțiunile/inacțiunile lor, guvernanții au impus peste 20 000 de moldoveni (printre care polițisti, procurori, angajați ai instituțiilor statului) să-și facă permis permanent de trai în Transnistria pentru a supraviețui în sezonul rece. Alți peste 20 000 de cetățeni, doar la 14.09.2022, au plecat din Republica Moldova în diasporă la muncă”, a scris Cavcaliuc pe Telegram.

Totodată, printr-o intervenție live pe pagina sa de Facebook, liderul PACE a ținut să invite cetățenii să participe la protestul din această duminică, însă le-a cerut acestora să protesteze pașnic.

Au acaparat justiția, mass-media, toate instituțiile statului. Astăzi Republica Moldova este mai capturată ca niciodată, și li-i indiferent că moldovenii nu mai pot de sărăcie. Ei trebuie să fie trimiși la urna istoriei!”, a declarat Cavcaliuc.

GazpromGheorghe CavcaliucGuvernul PASPACEProcuratura GeneralăProtest
Comments (0)
Add Comment