Dodon: „Caut avion pentru aducerea vaccinului Sputnik V”

„Vaccinul anti-COVID-19, Sputnik V va ajunge în Moldova în următoarele două săptămâni. În prezent sunt în căutarea unui avion care să aducă lotul de doze, restul procedurilor fiind în mare parte deja rezolvate”. Declarația îi aparține lui Igor Dodon și a fost făcut astăzi, în cadrul vlogului său, unde, acesta a mai menționat că, datorită vaccinului rusesc, până la sfârșitul verii, ar putea fi imunizați circa un milion de moldoveni.

(Igor Dodon, președintele PSRM)

„Eu acum caut un avion, împreună cu unii colegi, parteneri din Federația Rusă, care să nu fie achitat din bugetul de stat ca să aducem acest vaccin mai repede. Da, pot fi alocați bani din rezerva de stat. Un avion cargo este foarte scump, câteva zeci de mii de dolari. Dar mai bine acești bani să-i economisim. Eu acum caut și practic am convenit că va fi o rută specială care o să aducă vaccinul în Republica Moldova. Acum se finalizează toate chestiile tehnice”.

Cât despre cui i se datorează faptul că în Moldova va ajunge vaccinul Sputnik V, Igor Dodon a spus că „nicidecum președintelui țării, Maia Sandu”.

 (Igor Dodon, președintele PSRM)

„Când a văzut și auzit că Dodon s-a înțeles și o să fie acest vaccin, repede a scris și ea o scrisorică lui Putin. Vaccinul rusesc în Republica Moldova va ajunge datorită solicitării doamnei Greceanîi și faptului că m-am implicat eu personal. Da, Maia Sandu a scris la vreo 30 de șefi de stat. Trebuia să urce în avion, în ianuarie, și să plece la Moscova. Chiar dacă nu o primea nimeni acolo din primele persoane, mergea pe la al doilea eșalon și se înțelegea. Lasă mândri într-o parte și apucă-te de lucru”.

Amintim că la începutul acestei luni, la finalul unei întrevederi pe care a avut-o cu Dmitri Kozak, adjunctul Administrației președintelui Rusiei, Igor Dodon a anunțat că Moldova va primi din partea Moscovei, gratuit, 180 de mii de doze de vaccin Sputnik V, cu posibilitatea de-a cumpăra în regim de urgență alte aproximativ 500 de mii de doze.

Comments (0)
Add Comment