Dodon, de la Moscova: „Rusia va dona țării noastre 180.000 de doze de Sputnik V, dintre care 60.000 vor merge în Transnistria”

Aflat într-o vizită de două zile la Moscova, Igor Dodon anunță, într-o postare pe Facebook, că s-a întâlnit cu șeful adjunct al administrației prezidențiale a Federației Ruse, Dmitry Kozak.

Un număr separat de discuții cu Dmitry Kozak a fost lupta împotriva pandemiei.

„În primul rând, am mulțumit părții ruse pentru asistența neprețuită care ne-a fost acordată pe tot parcursul acestui an și anume: furnizarea gratuită de echipament medical, măști de protecție, halate, dezinfectanți și alte consumabile.

Pe baza rezultatelor conversației noastre cu șeful adjunct al administrației de la Kremlin, sunt încântat să îi informez pe locuitorii Republicii Moldova că conducerea rusă a decis să răspundă cererii trimise acum câteva săptămâni de către președintele Parlamentului Republicii din Moldova Zinaida Greceanîi, precum și la cererile mele, exprimate în calitate de președinte al Republicii Moldova.

Conducerea Federației Ruse a decis să ofere Chișinăului 180 de mii de doze de vaccin Sputnik-V ca ajutor umanitar, inclusiv 60 de mii de doze pentru regiunea transnistreană. Se așteaptă ca primele loturi de vacccin să sosească la Chișinău în următoarele zile”.

În plus, Dodon spune că a informat partenerii ruși cu privire la disponibilitatea părții moldovenești de a cumpăra de urgență cel puțin 500 de mii de doze de vaccin Sputnik-V, în cadrul procedurii de achiziții publice lansată de Guvernul Republicii Moldova.

Comments (0)
Add Comment