Doi moldoveni și un ucrainean, documentați pentru trecerea frontierei cu permise de conducere false

La trecerea frontierei moldo-române, angajații Poliției de Frontieră au depistat trei permise de conducere, cu semne rezonabile de falsificare. Documentați sunt doi conaționali și un cetățean al Ucrainei.

Potrivit Poliției de Frontieră, primii doi tineri – cetățeni moldoveni, au fost descoperiți în PTF Costești, unul dintre ei era pasager la o cursă ce se deplasa în Germania, iar altul – în Franța. Ambii dețineau asupra lor permise de conducere, care ar fi eliberate de autoritățile moldovenești. În cadrul verificării amănunțite, cu tehnica specială, s-a constatat că actele sunt falsificate. Din declarații s-a aflat că documentele au fost cumpărate, unul ar fi oferit 800 de euro pentru serviciile ilegale de perfectare, al doilea tânăr – 250 de euro. Cercetările pe incidente sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD, documentele falsificate au fost transmise spre expertiză.

În PTF Giurgiulești-Galați, un permis de conducere contrafăcut a fost prezentat de către un șofer de camion. Bărbatul de 42 de ani a fost legitimat ca cetățean al Ucrainei. În timpul procedurilor de control, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere conține indici de falsificare. La cele depistate, străinul a comunicat că actul original i-a fost ridicat pentru nerespectarea regulilor de circulație rutieră, fapt ce l-a motivat să-și perfecteze altul, fiind ajutat de un intermediar. Persoanei i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, ca urmare a consultării bazei de date a Ucrainei, prin care s-a confirmat dreptul de conducător auto al acestuia. În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Frontiera de statPoliția de Frontieră
Comments (0)
Add Comment