Donald Trump, pus sub acuzare pentru a patra oară: Justiţia din statul Georgia a validat zece acuzații împotriva sa

Justiţia din statul american Georgia a validat zece capete de acuzare într-un dosar privind presupusele tentative ilicite ale fostului preşedinte Donald Trump de a obţine modificarea rezultatului alegerilor din 2020 în acest stat cheie, scrie presa română.

După o zi de depoziţii ale martorilor chemaţi de acuzare, marele juriu din comitatul Fulton, care include Atlanta, capitala acestui stat din sud-estul Statelor Unite, a aprobat cele zece acuzaţii care i-au fost prezentate, dar nu se cunosc deocamdată identitatea şi numărul celor urmăriţi penal, notează AFP.

Juriştii susţin că procuroarea districtuală a comitatului Fulton, Fani Willis, intenţionează să folosească o lege în vigoare în statul Georgia privind delincvenţa în bandă organizată, folosită în special împotriva bandelor, ce prevede pedepse cu închisoarea de la cinci la 20 de ani.

Marele juriu, un complet de cetăţeni învestiţi cu competenţe de anchetă şi responsabil cu validarea unui eventual rechizitoriu, a fost format de procuroarea care investighează acest caz din 2021 pentru a stabili dacă există suficiente elemente pentru a-l pune sub acuzare pe Donald Trump, în special pentru acte de fraudă şi ingerinţă electorală.

 

Comments (0)
Add Comment