Dorin Damir, șeful Asociației FEA, a mai primit 30 de zile de arest, la solicitarea procurorilor

A fost prelungit arestul pentru încă 30 de zile pe numele președintelui Asociației FEA, Dorin Damir și pe numele șefului Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, Valeriu Cojocaru. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana, joi, 2 septembrie.

Pe 3 august, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile atât pentru președintele Asociației FEA, Dorin Damir, cât și pentru șeful Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, fost șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr. 1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector al Poliției de Frontieră, Ion Cojocaru.

Președintele FEA, Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector de la Poliția de Frontieră au fost reținuți pe 5 iulie, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora.

Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI), acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Comments (0)
Add Comment