Dorin Recean, așteptat la București. Cine l-a invitat pe noul premier al Republicii Moldova

Noul prim-ministru al Moldovei, Dorin Recean a primit deja și prima invitație oficială. Premierul de la Chișinău a avut, joi seară, o convorbire telefonică cu șeful Cabinetului de miniștri de la București, Nicolae-Ionel Ciucă, care l-a felicitat pentru votul obținut în Parlament și pentru asumarea responsabilității de a conduce Executivul.

Totodată, Ciucă l-a invitat oficial pe Recean la București pentru a discuta despre detaliile cooperării inter-guvernamentale.

Premierul desemnat, Dorin Recean și echipa lui, au primit votul de încredere al Parlamentului, în ședința de joi. Pentru noul Executiv a votat majoritatea parlamentară, formată din deputații fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate.

Din noua echipă guvernamentală fac parte majoritatea membrilor fostului Executiv. Singurele nume noi sunt: Veronica Sirețeanu, ministrul Finanțelor, Veronica Mihailov-Moraru, ministrul Justiției, Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii și Victor Parlicov, cel care va conduce Ministerul nou – format, al Energiei.

Dorin Recean a fost desemnat de Maia Sandu să formeze noul Cabinet de miniștri, vinerea trecută, la doar câteva ore după ce Guvernul Gavrilița a demisionat.

Dorin ReceanNicolae Ionel CiucăRomânia
Comments (0)
Add Comment