Dosarul pornit pe numele lui Alexandru Jizdan a fost clasat

Procurorii sunt în imposibilitatea de a-l investiga pe fostul ministru al afacerilor interne, Alexandru Jizdan, pentru îmbogățire ilicită și fals în declararea averii. Aceasta după ce Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care a anulat în octombrie 2022 pornirea urmăririi penale, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că cercetarea a fost inițial refuzată în 2021, de Procuratura municipiului Chișinău. Ulterior, în vara anului 2022, procurorul general interimar a constatat omisiuni în activitatea procurorilor municipali, a anulat acel refuz și a dispus reluarea urmăririi penale de către procurorii PCCOCS.

În octombrie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a anulat pornirea urmăririi penale, iar procurorii PCCOCS au contestat-o la Curtea de Apel Chișinău. Totuși, Curtea a menținut hotărârea judecătorească, cu titlu irevocabil, ceea ce face imposibilă continuarea urmăririi penale în privința fostului ministru, cercetat anterior cu respectarea drepturilor procedurale și asigurarea prezumției nevinovăției într-un dosar de îmbogățire ilicită și fals în declararea averii.

Alexandru JizdanPCCOCSPDM
Comments (0)
Add Comment