Două noi decese cauzate de febra West Nile, înregistrate în orașul spaniol Sevilia. Numărul total de victime a ajuns la cinci persoane pe parcursul verii.

Două noi decese cauzate de febra West Nile au fost înregistrate în orașul spaniol Sevilia. Astfel, numărul total de victime a ajuns la cinci persoane pe parcursul verii. Anterior, autoritățile locale au raportat că au detectat zece cazuri de infectare cu virusul.

Țânțarii vectori ai virusului au fost găsiți în mai multe zone de-a lungul râului Guadalquivir. În farmacii sunt agățate afișe cu sloganul „Nu faceți viața ușoară țânțarilor!” și sfaturi despre cum să evitați infectarea.

Locuitorii din mai multe orașe din zonă chiar au protestat în trecut, cerând autorităților să ia măsuri mai eficiente.

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, aproximativ 80 de locuitori din 9 țări europene au fost infectați cu virusul West Nile de la începutul anului. Cei mai mulți – în Grecia și Italia. Acum, potrivit medicilor, sezonul infecțiilor este în plină desfășurare: condițiile europene sunt cele mai favorabile țânțarilor din iunie până în octombrie.

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că 80% din cazuri sunt complet asimptomatice. Cu toate acestea, în aproximativ un caz la o sută, consecințele pot fi grave, inclusiv meningoencefalita, o inflamație a măduvei spinării.

SpaniațînțarivirusWest Nile
Comments (0)
Add Comment