Dumitru Robu, procurorul care a fost desemnat procuror general interimar de către Consiliul Superior al Procurorilor

Dumitru Robu este procurorul care a fost desemnat procuror general interimar de către Consiliul Superior al Procurorilor. Maia Sandu urmează să semneze decretul de numire în funcție.

Președintele de atunci Igor Dodon a semnat la 31 iulie 2019 decretul privind numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar, asta după ce la 30 iulie 2019, Parlamentul a votat o hotărâre în acest sens. Dumitru Robu a fost înaintat pentru funcția de procuror general interimar de către deputații Alexandru Slusari, Igor Grosu și Vlad Batrîncea, asta deși pentru funcția respectivă au depus dosarele și alți opt candidați.

Dumitru Robu a ajuns interimar la Procuratura Generală după ce Parlamentul a modificat Legea cu privire la Procuratură, menționând că procurorul general interimar se numește prin decret prezidențial la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), iar în cazul în care CSP nu înaintează un candidat, acesta este înaintat de către Parlament, așa cum a fost și în cazul lui Robu.

Comments (0)
Add Comment