Durleșteanu, despre anunțul lui Gavrilița cu privirea la majorarea pensiei: „E jale, oameni buni, să auzim asemenea informații”

Fostul candidat la funcția de prim-ministru și fost ministru al Finanțelor, Mariana Durleșteanu, a venit cu mai multe critici în adresa Guvernului, după ce premierul Natalia Gavrilița a anunțat despre creșterea pensiei minime la 2000 de lei pentru 183.000 de pensionari. Într-o postare pe Facebook, Durleșteanu afirmă că ustenabilitatea oricărei măsuri în beneficiul cetățeanului se calculează pe termen scurt și mediu, cu cheltuieli clare și sursa de venit identificată, necesară pentru acoperire.

„Doamna prim-ministru își imaginează ce înseamnă calcule pe 50-100 de ani, pornind de la această majorare a pensiei la 2000 lei? Nici într-o țară nu se fac prognoze financiare pe 50-100 ani, ori să înțelegem că în RM acest nivel al pensiei minime de 2000 lei va rămâne constant? Atunci e jale, oameni buni, să auzim astfel de afirmații”, declară Durleșteanu.
„Veniți, mult onorată guvernare, cu măsuri clare pentru redresarea economică a țării, care vor asigura majorări și indexări a pensiilor și salariilor pentru un trai decent. Cu cât va crește deficitul în 2022-2025 și care va fi ponderea acestuia din PIB?”, se întreabă Mariana Durleșteanu.

 

Comments (0)
Add Comment