Durleșteanu, despre presiunile asupra sa: „Singura presiune a fost existența acestui „mariaj și fățărnicie” PSRM-Sor-Candu-Filip”

Mariana Durleșteanu, ex-candidat la funcția de prim-ministru, a venit c-un nou mesaj, în care răspunde la speculațiile legate de faptul că asupra sa a fost pusă presiune.

„În alegerile din 15 noiembrie 2020 ambii candidați au fost aceiași ca și in precedentele alegeri și am considerat că dna Sandu ar aduce schimbarea pentru toți cetățenii indiferent unde locuim și muncim.
În alegerile din 15 noiembrie 2020 ambii candidați au fost aceiași ca și in precedentele alegeri și am considerat că dna Sandu ar aduce schimbarea pentru toți cetățenii indiferent unde locuim și muncim.
Diaspora a votat pentru formațiuni politice noi, cu viziuni clare pro europene și care să ofere posibilitatea de a reveni acasă și a avea un trai decent.
O parte din diasporă din care fac parte si eu, am crezut în promisiunile ambilor candidați privind dizolvarea Parlamentului și declanșarea anticipatelor.
De facto ce s-a întâmplat? Trei luni o parte a clasei politice a tras pisica de coadă pentru a încerca să se mențină la putere și au jonglat cu viețile oamenilor în interesele de partid și personale.
2. De ce am acceptat propunerea PSRM la funcția de candidat pentru Prim-ministru?
Mi-am asumat aceasta decizie considerând că pot face ceva din interiorul Guvernului și a fi un echilibru între votul cetățeanului și aleșii poporului.
Am sperat că formațiunile politice să se așeze la un dialog. În același timp urmăream „Absurdul Politicii moldovenești” și incoerența unor politicieni din Parlament privind alegerile anticipate sau numirea unui Guvern funcțional pentru gestionarea crizelor.
Cu regret, absurdul politic a luat-o pe o cale greșită prea mult, uitând de cetățeni și viețile omenești.
3. Dece am hotărât să îmi retrag candidatura de la funcția de candidat PM?
Am luat decizia în urma show-rilor de la TV făcute de politicieni, care au demonstrat că se țin cu orice preț de imunitatea parlamentară și interesele lor personale și de clan.
Aș dori încă să menționez că de la bun început am zis: nu accept să fiu reprezentată de formațiunea Șor. Însă acest lucru nu s-a întâmplat si am mai înțeles că nu va fi posibil să existe suport și angajament politic pentru a face reforme clare de la așa alianța.
În contextul mesajului meu plasat pe FB din 16 martie 2021, țin să menționez că decizia îmi aparține mie personal și declarația de retragere a fost scrisă de mine cu ceva timp înainte.
Rog să nu mai faceți filme de groază privind presiunile asupra mea. Singura presiune a fost existența acestui „mariaj și fățărnicie” PSRM-Sor-Candu-Filip și alții cu care nu am fost de acord.
Mesajele inconsecvente din partea politicienilor m-au împins la aceasta decizie, însă cum am mai zis, voi continua sa rămân in viața publica pentru a duce schimbarea până la capăt.
Consider că decizia mea a fost în beneficiul cetățenilor și depășirii crizei politice.
Eu sunt o persoana cu principii clare așa ca și în „negocierea tranzacțiilor financiare” care prevăd condiții și obligațiuni din partea ambelor parți. Când aceste condiții nu se respectă atunci tranzacția nu are loc si părțile își revăd strategiile”, a scris Durleșteanu.
Comments (0)
Add Comment