Ecuador: Incendiile au ajuns deja în apropiere de Capitală

Pompierii din Ecuador continuă lupta împotriva incendiului de vegetație care s-a extins de la periferia orașului Quito în zonele împădurite din interiorul capitalei. Esteban Cardenas, comandantul Departamentului pompierilor din Quito, a declarat că s-au confruntat cu complicații în combaterea unora dintre focare din cauza intensității incendiului și a incapacității de a utiliza aeronave în zona populată Nayon.

Cardenas a declarat că incendiile sunt încă active în Nayon și în zona rurală Itulcachi, care este, de asemenea, considerată parte din Quito. Școlile au fost închise în capitală, iar autoritățile au cerut populației să fie în alertă și să rămână în case.

Ecuadorul se confruntă cu un sezon uscat într-o mare parte a țării, în care vânturile și temperaturile ridicate, precum și umiditatea scăzută, generează un mediu favorabil incendiilor forestiere.

Potrivit Secretariatului de gestionare a riscurilor, 13 incendii forestiere sunt în prezent active în țară, iar alte șapte sunt sub control.

Pompierii au stins deja un incendiu în Cuenca, la sud de capitală, care a fost considerat cel mai mare incendiu forestier din țară în ultimii ani, după ce a mistuit 5 000 de hectare.

Ecuadorincendii
Comments (0)
Add Comment