Ecuadorul a declarat o nouă politică de raționalizare a energiei

Autoritățile ecuadoriene au declarat o nouă politică de raționalizare a energiei, în condițiile în care o secetă severă continuă să epuizeze rezervoarele și să limiteze producția centralelor hidroelectrice ale țării. Noua politică, care a început luni, este o continuare a unui sector deja tensionat, care în urmă cu cinci luni a fost declarat în situație de „urgență”.

Antonio Goncalves, ministrul Energiei și Minelor, a explicat că reducerile au fost necesare pentru a menține niveluri operaționale minime în rezervorul centralei hidroelectrice Mazar, pentru a asigura producția de energie electrică în timpul sezonului secetos.

Antonio Goncalves, ministrul Ecuadorian al Energiei și Minelor: „Avem un sistem energetic care se află într-o criză de producție, transport și distribuție”.

Goncalves a spus că rezervorul de la Mazar este cu patru metri sub nivelul operațional al apei.

Antonio Goncalves, ministrul Ecuadorian al Energiei și Minelor: „Sarcina strategică este de a menține rezervorul (hidrocentralei) Mazar pentru a deține controlul asupra sistemului energetic național, pentru a putea controla tăierile, orele tăierilor care sunt necesare pentru a menține acel nivel (în rezervor).”

Barajul Mazar alimentează centralele electrice Paute, Molino și Sopladora, care, în această perioadă de criză, furnizează mai mult de 50% din energia necesară țării.

Casele, întreprinderile și sectorul de producție sunt incluse în raționalizarea energiei electrice, confruntându-se cu întreruperi de până la 14 ore în cea mai mare parte a țării.

Seceta a fost descrisă de guvernul ecuadorian ca fiind cea mai gravă din ultimele peste șase decenii și a generat, de asemenea, condiții pentru răspândirea unor incendii forestiere de mari proporții care au mistuit deja aproape 37 000 de hectare în ultimele săptămâni.

Ecuadorenergiesecetă
Comments (0)
Add Comment