„Libertatea de exprimare este fundamentul unei democrații funcționale, iar Twitter este un forum virtual în care sunt discutate probleme vitale pentru viitorul umanității.” Așa a comentat Elon Musk încheierea unei înțelegeri pentru cumpărarea rețelei sociale Twitter pentru 44 de miliarde de dolari. Cel mai bogat om din lume, fondatorul SpaceX și Tesla a mai scris: „Sper ca nici cei mai vehementi critici ai mei să nu părăsească platforma”.
La sfârșitul lunii martie, Musk a dat de înțeles că este nemulțumit de politica de cenzură a Twitter. Printre cei interziși de această platformă se numără chiar și primul, iar la acea vreme actualul președinte american Donald Trump. Actuala administrație a Casei Albe nu a comentat achiziția Twitter de către Musk, dar a subliniat că rețelele sociale nu pot fi un loc pentru răspândirea știrilor false și incitarea la ură.
(secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki)
„Indiferent cine controlează Twitter, președintele a fost mult timp îngrijorat de impactul marilor platforme tehnologice și de impactul lor asupra vieții de zi cu zi, el a insistat de mult ca aceste platforme să fie trase la răspundere pentru orice prejudiciu cauzat”.
Musk a fost susținut de co-fondatorul Twitter și fostul CEOm Jack Dorsey. Twitter ar trebui să fie „nu o companie, ci un bun public”, iar Elon Musk este singurul și cel mai potrivit pentru această sarcină”, a scris el.