Emmanuel Macron anunță ca va candida pentru un al doilea mandat la președinția Franței

Sfârșitul suspansului adevărat-fals în Franța. Cu 38 de zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale și în plină ofensiva rusă din Ucraina, președintele Emmanuel Macron, care vrea să-i „protejeze” pe francezi împotriva „revenirii brutale a tragediei din Istorie”, a oficializat candidatura sa pentru al doilea mandat.

Pe formular, președintele francez în funcție a anunțat astfel această candidatura într-o „Scrisoare către francezi” care a fost pusă online pe site-urile multor ziare ale presei regionale zilnice.

Mobilizat de războiul din Ucraina – cu un nou interviu, joi, cu omologul său rus Vladimir Putin, apoi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski – șeful statului a așteptat așadar până în ultimul moment pentru a-și oficializa candidatura, pe care candidații trebuiau să o oficializeze până astăzi.

Niciodată o criză internațională nu a avut un asemenea impact asupra unei campanii prezidențiale sub Republica a cincea. Iar după criza „vestelor galbene”, urmată de pandemia de Covid-19, cel mai tânăr președinte pe care Franța îl cunoaște din 1958 se poziționează căpitan pe vreme furtunoasă.

11 candidați au obținut deja semnăturile oficiale.

Comments (0)
Add Comment