Eșec, circ sau victorie? Ce s-a întâmplat astăzi la Parlament? Declarațiile forțelor politice

O nouă ședință și un alt spectacol regizat. Guvernul Grosu nu a putut cere votul de încredere din partea Parlamentului, după ce deputații din majoritatea parlamentară, PSRM, Partidul Șor și platforma „Pentru Moldova”, au boicotat ședința Parlamentului, rămânând fără cvorum. Speakerul Zinaida Greceanâi a declarat că „subiectul a fost epuizat” și a anunțat pauză.

Deputații din majoritatea parlamentară au declarat că nu au de gând să participe la acest teatru al absurdului, afirmând că intenția guvernului Grosu este exact aceeași pe care a avut-o și Gavrilița – să nu fie votat.

„Considerăm că acele consultări, care sunt obligația președintelui, au fost mimate. Nu considerăm că din partea Maiei Sandu a fost un interes sincer pentru a identifica sprijin politic pentru acest guvern. Considerăm că acest lucru este un teatru regizat și nu cred că cineva a examinat în mod serios posibilitatea votării acestui Guvern. Noi nu dorim să participăm la acest joc și fracțiunea Socialiștilor va părăsi sala de plen”.

„Vrem să anunțăm că noi nu vrem să participăm în acest circ, în acest show de prost gust. Avem mai mulți oameni care și-au încercat deja candidatura la funcția de miniștri. Ceea ce se întâmplă astăzi nu este adevărat”.

Pro Moldova a criticat dur ceea ce s-a întâmplat astăzi în plenul Parlamentului, referindu-se atât ceea ce s-a întâmplat astăzi în plenului Parlamentului, dar și decizia socialiștilor de a merge repetat la Curtea Constituțională, care au atacat decretul șefei statului, Maiei Sandu, privind numirea Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru.

„Îmi pare foarte rău că responsabilitatea de aici, din Parlament, și din Președinție, de peste drum, este aruncată în curtea altei instituții, cum este Curtea Constituțională, când, de fapt, aici și la Președinție, două clădiri, una lângă alta, cu oameni care ar trebui să fie responsabili și dintr-o clădire, și din alta, să se așeze la masa dialogului și să găsească soluții”.

La rândul lor, și cei din PD au criticat dur acest, după cum îl numesc ei, „ping-pong” între doi politicieni – Maia Sandu și Igor Dodon, care, spun ei, vor duce un război interminabil.

Evenimentele petrecute în Parlament au fost criticate și de către Platforma DA, care au declarat că acesta a fost un circ organizat de PSRM, Șor și Partidul Acțiune și Solidaritate.

„Acest circ a fost regizat și realizat de către PSRM, grupul Șor și PAS. Am asistat la un circ ieftin, dar pe urmă mi-am dat seama că nu este atât de ieftin, întrucât prețul pe care-l plătește țara pentru tot ceea ce se întâmplă este inestimabil”.

În cele din urmă, după ce socialiștii și cei de la Șor au părăsit sala, deputații au luat o pauză de o oră. Reveniți, aceștia au anunțat că nu mai participă la ședința de astăzi a Parlamentului, Zinaida Greceanîi, din lipsă de cvorum, anunțând că ședința Parlamentului se va desfășura mâine.

Așadar, tentativa, dacă este a doua, până la pronunțarea Curții Constituționale cu privire la prima desemnare a Maiei Sandu la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, a eșuat, iar guvernul Grosu nici măcar nu a fost luat la întrebări de către deputați.

Comments (0)
Add Comment