„Este prieten cu Putin și nu s-a „dedat” Occidentului, ca mulți alții”. Țîrdea, în apărarea lui Dodon

Într-un articol publicat  un portal de știri, actualul deputat al BCS, Bogdan Țîrdea, a sărit în apărarea lui Igor Dodon, afirmând că se încearcă cu orice preț defăimarea liderului PSRM. Potrivit lui Țîrdea, Dodon „este prieten cu Putin și nu s-a „dedat” Occidentului, ca mulți alții”.

„Dodon nu a apărut în rapoartele „Kroll”, precum Plahotniuc, Lucinschi, Shor. Nu a fost dorit de Interpol, ca Guma. Nu a avut dosare penale în Rusia, precum Usatîi. De asemenea, el nu figurează în rezoluțiile și sancțiunile Parlamentului European, cum ar fi Plahotniuc sau Shor.

Dodon nu a dat ordine penale, nu a luat afacerea, nu a închis adversarii, nu a interceptat, nu a închis mijloace de presă inacceptabile, nu a participat la concesiuni! Nu are bănci precum Plahotniuc, aeroporturi precum Shor, latifundii precum Filat, benzinării precum Ghimpu, Pînzari și alții.

A venit la președinție cu o singură casă, pentru care plătește un împrumut și a plecat cu ea … Poate Dodon a participat la furtul unui miliard, la privatizarea BEM, la concesiunea aeroportului? Dar aici orice student știe că beneficiarii furtului sunt Plahotniuc, Filat, participanții – Leancă, Gaburici, Drăguțanu, Sandu, Grosu și alții!

 

Sau poate Dodon a cumpărat 109 autobuze școlare în 2012 la un preț dublu (1 milion de lei unitate) sau este colegul de partid al lui Sandu Shlyakhtitsky? Este un organizator de licitații pentru burlaci chinezi sau Sandu? Dar apoi 6 milioane de lei s-au dus din buget! Dodon a sprijinit privatizarea EEM sau Negruta, Grosu, Lazar? Sau poate Dodon, nu Șalaru, a vândut sistemul NEVA SM de trei ori mai ieftin? Daune de aproximativ 7 milioane de euro …

Sau poate Dodon, și nu partenerul lui Sandu, Chirtoacă, au vrut să închirieze toate parcările din capitală cu o pierdere de 1 miliard de lei? Dar Sandu tace despre Plahotniuc, Filat, Ghimpu, Șalarui, Chirtoacă și chiar regele nucilor Filip! Erau în același guvern, în aceeași alianță! Deci, de ce ai nevoie să deschizi un dosar penal împotriva lui Igor Dodon? Pentru crimele voastre, domnilor? Pentru că nu faceți parte din bandă? Pentru că ați fost primul care a vorbit despre ele în 2014? Sau pentru faptul că a protestat în fața parlamentului în 2015-2016 timp de un an?

 

Iar Occidentul nu iartă acest lucru. „Sorosienii” știu bine că va trece euforia actuală, dreapta condusă de Maia Sandu va da faliment mai repede decât AIE după 2009 … și, prin urmare, trebuie să-și distrugă rapid concurenții politici. Vor reuși? Ne îndoim. Dodon a rezistat mult noroi și lovituri în spate. Suntem siguri că va rezista acum.

Comments (0)
Add Comment