Estul Boliviei, cuprins de incendii. Peste 700 de sute de familii au fost evacuate din casele lor

Forțele aeriene boliviene au desfășurat avioane de stingere a incendiilor pentru a împrăștia substanțe chimice în încercarea de a opri incendiile care au afectat partea de est a țării. Guvernul a decretat o situație de urgență națională și sanitară, solicitând, de asemenea, ajutor internațional.

Pablo Peredo, primar al orașului Ascencion de Guarayos: „Îngrijorător. Este îngrijorător faptul că se defrișează atât de mult, iar incendiul distruge o mare parte din parcul forestier și o mare parte din fauna din municipalitatea Guarayos.”

Peste 700 de sute de familii au fost evacuate din casele lor în Santa Cruz, cea mai afectată regiune și un centru agricol.

„Adevărul este că totul este regretabil. Există mai multă tristețe în timpul acestor călătorii bruște. Nu mă așteptam să fiu nevoit să călătoresc în acest an, dar fac tot ce pot pentru a-i ajuta pe alții. Aceasta este funcția noastră principală”.

Aproape 4 milioane de hectare au ars, afectând regiunea amazoniană boliviană.

Se crede că incendiile din acest an au fost provocate de agricultori, care își răvășesc câmpurile înainte de a semăna pământul.

Boliviaincendii
Comments (0)
Add Comment