Europa, îngrijorată de noile mutații ale COVID-19

Regatul Unit a depășit 100.000 de decese legate de pandemia Covid-19, după ce a înregistrat peste 1.500 de decese în ultimele 24 de ore. În timp ce țara are una dintre cele mai mari rate de deces din lume, cu 151 de decese la 100.000 de locuitori, guvernul britanic vrea acum să stimuleze campania de vaccinare.

În Franța, unele orașe precum Nancy au început deja să vaccineze persoanele peste 75 de ani împotriva Covid-19, cu aproape o săptămână înainte de începerea acestei etape la nivel național. Varianta britanică, mai contagioasă, ar reprezenta până în prezent aproape 1% din noile contaminări din țară, potrivit autorităților sanitare.

Guvernul urmează să anunțe dacă intenționează să consolideze măsurile restrictive, în timp ce Portugalia optează pentru o izolare generală de vineri.

În cele din urmă, Rusia lansează o campanie de vaccinare masivă începând de săptămâna viitoare: va folosi vaccinul fabricat în țară și intenționează să-l inoculeze cât mai repede celor 146 de milioane de locuitori ai săi.

Comments (0)
Add Comment