Europarlamentar: „Moldovenii au demonstrat că se poate și că au încredere într-un lider de excepție, așa cum este Maia Sandu”

Rezultatul votului din Republica Moldova este unul excepțional, care dă speranță unui nou început pentru întreaga zonă. Despre acest lucru a declarat europarlamentarul român, Dragoș Tudorache. „Moldovenii au demonstrat că se poate și că au încredere într-un lider de excepție, așa cum este Maia Sandu. Mă bucur că avem această ocazie excepțională de a asista la un moment istoric pentru Republica Moldova, măcinată decenii la rând de indecizie politică.

Drumul Republicii Moldova este către Europa și alături de valorile democratice europene. Urmează multă muncă și mult efort pentru a transforma în realitate ceea ce și-au propus Maia Sandu și echipa ei pentru Republica Moldova. Dar ea este singura cu suficientă perseverență, încăpățânare și putere de a reuși chiar și atunci când foarte multă lume credea contrariul.” , a declarat el.

 

Eurodeputatul român Cristian Bușoi a subliniat că Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate au scris istorie în Republica Moldova obținând, ieri, o victorie zdrobitoare. Totodată acesta a declarat că UE va oferi noului Guvern tot suportul pentru realizarea reformelor.

 

Președintele Camerei Deputaților din România, Ludovic Orban, salută victoria PAS la alegerile parlamentare anticipate. „Este o veste extraordinară care vine din Republica Moldova, ai cărei cetățeni au luat o decizie fermă, pro-europeană!”, a scris Orban pe Facebook.

Comments (0)
Add Comment