Eventualele scumpiri la gaze și energia electrică. Solicitarea Maiei Sandu către Guvern și Parlament

Președintele Maia Sandu a avut o discuție cu deputații din Parlament și membrii Guvernului despre facturile mari la agentul termic și la gaze. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook. Maia Sandu a reiterat că prețurile majorate sunt o consecință a creșterii continue a prețului la gazele naturale pe piața europeană.

Șefa statului informează că a solicitat Guvernului să identifice, în următoarele zile, soluții pentru a mări compensațiile pentru energia termică, iar în cazul în care va crește tariful la gazele naturale – să fie crescute și compensațiile pentru gaze.

Anterior, ministrul Infrstructurii, Andrei Spînu, în cadrul emisiunii Puterea a Patra, a anunțat că prețul la gaz pentru consumatorii finali s-ar putea scumpi de la 11 lei până la 14,7 lei doar dacă se va menține și în luna februarie prețul majorat de achiziție al gazului, în sumă de 647 de dolari per mia de metri cubi.

În același timpul, prețul energiei electrice furnizate de Premier Energy s-ar putea aproape dubla. Compania care livrează energie electrică în centrul și sudul țării a depus o cerere la ANRE privind majorarea tarifelor.

Astfel, dacă solicitarea va fi acceptată integral, tariful pentru populație va crește de la 1,51 lei/kWh până la 2,79 lei.

Comments (0)
Add Comment