Ex-deputat, despre conturile sparte ale Maiei Sandu și Andrei Spînu: „Autoritățile mai sunt sigure că pot asigura securitatea votului electronic?”

Contul de Telegram al președintelui R. Moldova, Maia Sandu, și cel al Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, au fost sparte miercuri, nouă noiembrie. Pe cele două conturi a apărut același mesaj cu un conținut dubios.

În mesajele apărut a fost înserat și un link al unui site care făcea trimitere la mai multe conversații private atribuite ministrului Justiției Sergiu Litvinenco au fost făcute publice pe un site. Administratorii site-ului susțin că aceasta ar fi „cea mai mare scurgere de corespondență privată a oficialilor de rang înalt din Republica Moldova”.

Cu o reacție la cele întâmplate a venit ex-deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, care se întreabă pe Facebook dacă în situația când au putut fi sparte conturile sau telefoanele unor prime persoane în stat, autoritățile mai pot fi sigure că pot asigura securitatea votului electronic.

„Nu de alta, dar să nu ne trezim la alegeri cu un rezultat pe care îl vom cataloga deep fake.”, a scris Liviu Vovc.

Amintim că, instituția prezidențială a confirmat ieri, că „a fost spart Canalul oficial de Telegram al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu”. La fel, președinția a infirmat veridicitatea ultimelor postări.

Andrei SpînuLiviu VovcMaia SanduPlatforma DA
Comments (0)
Add Comment