Ex-președintele Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, a fost exclus din componența Consiliului Superior al Procurorilor. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele țării, Maia Sandu

Ex-președintele Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, a fost exclus din componența Consiliului Superior al Procurorilor. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele țării, Maia Sandu.

Dumitru Pulbere a devenit cel de-al 12-lea membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) prin decretul preşedintelui Igor Dodon din 6 februarie, 2018.

Dumitru Pulbere a activat, practic toată viaţa, în instituţii de stat, cariera sa fiind strâns legată de guvernarea PCRM şi de relaţia de prietenie pe care a avut-o cu liderul PCRM, Vladimir Voronin. În anii 1979-1998, a exercitat funcţiile de ajutor de procuror, viceprocuror şi procuror în procuraturile raionale Străşeni, Comrat şi Călăraşi. În 1998-2001, Pulbere a fost deputat în Parlamentul R. Moldova. Pe 19 februarie 2001, cu doar trei zile înainte de ziua sa de naştere, a fost desemnat judecător la Curtea Constituţională (CC), ca peste şase ani să fie propus pentru un nou mandat. Pe 1 martie 2007, a fost votat preşedinte al CC, funcţie pe care a exercitat-o până în septembrie 2011, când a fost demis, fiind acuzat că ar fi făcut declaraţii politice din postura de şef al CC.

Comments (0)
Add Comment