Fără flori pe strada Bănulescu-Bodoni

Trotuarul din strada Bănulescu-Bodoni, în perimetrul bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi strada Columna, urmează să intre în curând în reparaţie, fapt pentru care vânzătorii care comercializează acolo flori vor fi nevoiți să părăsească zona.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, susține că agenţii economici „ocupă trotuarul abuziv”, în condițiile în care aceștia trebuie să-și comercializeze florile doar în gherete. Mai mult, Ceban spune că aceste gherete nu ar corespunde din punct de vedere estetic acestei zone istorice a capitalei.

„Am solicitat ca pentru gheretele de flori din str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni să fie elaborat un proiect de modernizare, deoarece sunt amplasate în centrul istoric al capitalei şi nu corespund estetic zonei date. Ne propunem ca în anul viitor să reabilităm şi Parcul Catedralei, de aceea este foarte important ca aspectul gheretelor de flori să corespundă noului concept de modernizare a zonei verzi”.

Și anterior au existat tentative ale autorităților locale de a strămuta piața de flori din centrul capitalei, lucru care așa și nu s-a întâmplat, din cauza protestelor agenților economici.

Comments (0)
Add Comment