Filip: „Partidul Democrat nu va vota guvernul Gavrilița”

Partidul Democrat nu va participa, cel mai probabil, la ședința în timpul căreia Natalia Gavrilița va cere vot de încredere deputaților, deoarece acest scenariu este doar un teatru al absurdului.

Declarația îi aparține președintelui PD, Pavel Filip și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1, unde acesta a mai menționat că fracțiunea democrată își dorește o discuție cu Natalia Gavrilița, pentru a înțelege dacă intențiile acesteia de a guverna țara sunt serioase sau nu.

„Suntem într-o confuzie absolut totală. Urmează, eu sper, doamna Gavrilița să la o discuție cu fracțiunile sau cu fracțiunea PD și eu am să îi pun întrebarea franc, „Doriți să fiți votată sau doriți să veniți să prezentați proiectul guvernamental și noi să nu votăm?” Cel mai probabil, noi nu vom participa la tot acest teatru al absurdului. Nu văd sensul să te duci, să pui întrebări, să obții răspunsuri, după care să zici că nu votăm, pentru că nu dorește candidatul să fie votat”.

În plus, Filip îi cere și Maiei Sandu să iasă cu o adresare publică în fața cetățenilor pentru a-i informa despre posibilitățile autorităților de a gestiona criza pandemică și economică până la alegerile parlamentare anticipate, în acest sens, arătându-se sceptic în privința declanșării acestui scrutin.

„Eu cred că nu va fi votat acest Guvern, respectiv se va deschide calea spre alegeri parlamentare anticipate. Dar, în același timp, vă spun că se trișează foarte mult. Imaginați-vă fracțiunea Șor, cred că cifra pe care a investit-o în deputații lor pentru crearea platformei Pentru Moldova, cred depășește suma de zece milioane de dolari. Ei nu au făcut această investiție pentru a merge la alegeri parlamentare. Eu nu cred că ei își doresc aceste alegeri”.

Amintim că, până acum, Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA au anunțat oficial că nu o vor susține pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru, ea fiind înaintată în acest sens, pe 27 ianuarie, de președintele țării Maia Sandu.

Comments (0)
Add Comment