Filip: „Prețul unui deputat, între 250.000 și 1.000.000 de dolari”

Deputații din Parlamentul Moldovei care au migrat în ultima vreme dintr-o fracțiune în alta au făcut-o în schimbul unor sume de bani care au depășit chiar și un milion de dolari. Asta a declarat în cadrul emisiunii Puterea a Patra, Pavel Filip, formațiunea căruia a avut cel mai mult de suferit de pe urma ofertelor generoase care i-au făcut pe unii aleși ai poporului să-și schimbe viziunea politică extrem de repede și radical.

„Sumele au fost în creștere. Deci, eu cred, că o lună jumătate în urmă poate chiar două luni, una din colegele noastre mi-a spus că a fost un sol la ea și i-a făcut oferta, 250.000, dacă trece în grupul Candu, 300.000, dacă ești de acord să treci în partidul „Șor”. Ultima ofertă care a fost făcută unei alte colege, făcută de către domnul Vladimir Cebotari, a fost de un milion de dolari. Vă arăt cifră care a fost scrisă pe telefonul lui mobil.”

În context, liderul PD a negat declarațiile fostului lui coleg, Adrian Candu precum că ar contacta deputații din Pro-Moldova cu îndemnul de a părăsi fracțiunea, menționând că nici el și nici partidul pe care îl conduce nu au argumente de un milion de dolari.

Mai mult, la fel ca și președintele țării Igor Dodon, și Pavel Filip a anunțat că mai mulți colegi de-ai lui s-au adresat în acest sens la Procuratură.

„Eu cred că instituțiile statului își vor face treaba. Eu cunosc toți colegii noștri care au depus depoziții, au povestit cu lux de amănunte toate cum s-au întâmplat. Știu că câți au fost, cam ce au spus, pentru că mi-au povestit și mie acest lucru. Să vedem în continuare dacă aceste probe vor fi suficiente pentru unele acțiuni.”

Menționăm că potrivit calculelor lui Pavel Filip, până acum, grupul parlamentar Pro Moldova și partidul „Șor” au investit între 10 și 15 milioane de dolari pentru achiziția deputaților.

Comments (0)
Add Comment