Fondatorul serviciului de mesagerie criptată „Telegram”, Pavel Durov, a fost arestat în Franța

Fondatorul și directorul general al popularului serviciu de mesagerie criptată Telegram a fost reținut pe un aeroport din Paris, a anunțat duminică presa franceză.

Pavel Durov a fost reținut pe aeroportul Le Bourget din Paris sâmbătă seara, după ce a aterizat în Franța din Azerbaidjan.  Anchetatorii de la Oficiul Național de Luptă Antifraudă, atașat departamentului vamal francez, l-au informat pe Durov că a fost plasat în custodia poliției.

Mass-media franceză a raportat că Durov, în vârstă de 39 de ani, a făcut obiectul unui mandat de arestare emis de Franța pe baza acuzațiilor că platforma sa criptată a fost utilizată pentru spălare de bani, trafic de droguri și pentru a permite partajarea de conținut legat de exploatarea sexuală a minorilor.

Guvernele occidentale au criticat adesea Telegram pentru lipsa de moderare a conținutului pe serviciul de mesagerie. Oficialii guvernului rus și-au exprimat indignarea față de arestarea lui Durov, unii dintre ei subliniind ceea ce au numit standarde duble ale Occidentului privind libertatea de exprimare.

arestFranțaPavel DurovTelegram
Comments (0)
Add Comment