Fostul șef de la CFM, Iurie Topală, rămâne în arest preventiv pentru alte 30 de zile

Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova (CFM), Iurie Topală, rămâne în arest preventiv pentru alte 30 de zile, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit PCCOCS, încheierea a fost pronunțată în după amiaza zilei de miercuri, la solicitarea procurorilor, de către Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana).

Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea accelerării trimiterii dosarului în judecată, timp în care persoana se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Amintim că, fostul șef de la Calea Ferată a Moldovei, Iurie Topală, reținut în ianuarie 2022 de către ofițerii INTERPOL în Belgia, a fost extrădat joi seara, 3 noiembrie 2022, în Republica Moldova.

Potrivit IGP, Iurie Topală este cercetat penal conform art. 190, alin.5 (Fraudă), art. 191, alin. 5 (delapidarea averii străine), art. 325, alin. 2 (coruperea activă), art.327, alin. 1 (abuzul de putere sau abuzul de serviciu).

Pe 11 ianuarie 2022, autoritățile belgiene l-au reținut pe Iurie Topală la aeroportul „Gosselies – Charleroi” din Belgia. Atunci, reprezentanții Procuraturii Generale spuneau că anterior pe numele lui Topală a fost emis mandat de arest în cadrul unei cauze penale pornite în legătură cu managementul defectuos al CFM, din perioada 2015-2019, în rezultatul căruia CFM a fost prejudiciată cu 250 de milioane de lei.

Iurie Topală, fost consilier municipal, un exponent al Partidului Liberal, a condus CFM din 2015 până în 2019.

CFMIurie TopalăPCCOCS
Comments (0)
Add Comment