FOTO/ Salvatorii plecați în misiunea internațională din Turcia, continuă să intervină în zonele de risc

Ambasada Turciei în Republica Moldova anunță o campaniei de colectarea a ajutorului material pentru cetățenii turci afectați de cutremurele care au devastat această țară. Cei care doresc să ajute pot livra produse la adresa ambasadei din Chișinău.

Potrivit Ambasadei, este de dorit ca produsele să fie noi și să corespundă condițiilor de iarnă. În plus, este important ca acestea să fie livrate la Ambasada Turciei într-o manieră ordonată, produsele fiind împachetate în cutii însoțite de lista conținutului, mai comunică instituția.

De asemenea, Ambasada Turciei a postat și o listă cu cele mai necesare articole de care este nevoie. Este vorba despre haine de iarnă, saltele, corturi, mâncare pentru bebeluși, scutece, inclusiv produse igienice.

Între timp, salvatorii din Moldova care au plecat în misiunea internațională din Turcia, continuă să intervină în zonele de risc din provincia Hatay. Aceștia au evaluat șase clădiri rezidențiale, iar în urma lucrărilor au fost depistate patru victime, trei dintre care sunt decedate. 

Pe parcursul zilei de nouă februarie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au reușit să salveze un copil în vârstă de trei ani, care a rămas prins în ruinele unui bloc de locuit afectat puternic de cutremuri

Amintim că, cei 55 de salvatori moldoveni cu 12 autospeciale de intervenție și doi câini de căutare, au ajuns la locul dezastrului în dimineața zilei de nouă februarie.

IGSUTurcia
Comments (0)
Add Comment