FOTO-VIDEO/ Proiectul „Internet Gigabit pentru școala ta”, deja și la Ștefănești

Digitalizarea sau înnoirea societății, sărind de la o etapă la alta de modernizare, începe chiar din clasa întâi. Iar pentru a forma generații cât mai performante, și Liceul din satul Ștefănești, raionul Florești face parte acum din cadrul Proiectului „Internet Gigabit pentru școala ta”, lansat și implementat cu succes de Moldtelecom și Ministerul Educației.

Astfel, instituția de învățământ nu și-a mărit doar viteza de internet, ci a făcut și un pas mare spre un proces de învățământ, unul în care vor fi testate competențele digitale, ne-a spus directorul Liceului, Aurica Bodiu.

„Un Gigabit pentru școala noastră”, fiind printre cele 200 de școli care pilotează acest Proiect , noi fiind cred că prima școală din raionul Florești, este șansa elevilor noștri de a îmbrățișa profesiile viitorului și copiii noștri să dea dovadă de competențe, cunoștințe, abilități. Atunci când absolvesc să se poată integra de succes în viața matură, adică să aibă un viitor frumos.”, a relatat Aurica Bodiu, directorul Liceului „Ștefănești”.

Totodată, în cadrul Proiectului au fost oferite și trei abonamente gratuite de internet fix, de care acum va beneficia și Valentina Cojocari.

„În primul rând vă mulțumesc pentru acest cadou. Nu m-am așteptat. Internetul de mare viteză oferă, într-adevăr, posibilitatea să comunicăm cu diferite persoane, să cunoaștem diferite informații. Mi se pare o inițiativă foarte bună, deoarece, într-adevăr, avem nevoie de internet în școală, pentru că facem diferite activități de care toții elevii au nevoie.”, ne-a dezvăluit Valentina Cojocari, elevă în clasa a XII-a.

Prezentă la eveniment, Ana Gore a declarat că Proiectul „Internet Gigabit pentru școala ta” le oferă elevilor o nouă șansă la o educație modernă.

„Prin Proiectul „Internet Gigabit în școala ta”, Moldtelecom facilitează acces la diverse platforme educaționale, ceea ce permite ca lecția să fie mult mai interactivă și cu multă informație utilă pentru profesori și pentru elevi.”, a spus Ana Gore, Director Direcția Business Solutions Moldtelecom.

Până în prezent au fost conectate la internet de mare viteză peste 200 de instituții de educație din țară, dar Moldtelecom nu se oprește aici, ne asigură Rodica Hurmuzache.

„Compania Moldtelecom și-a asumat responsabilitatea de a conectat la internet de mare viteză școlile, în special cele din mediul rural, astfel, facilitând procesul de digitalizare al țării și oferind copiilor și profesorilor acces la internet de mare viteză pentru a facilita procesul educațional. Ne implicăm din ce în ce mai activ în procesul educațional de la noi, pentru că susținem tânăra generație, care este viitorul nostru, care este viitorul țării.”, a menționat Rodica Hurmuzache, Director Marketing Moldtelecom.

Moldtelecom, care este singurul operator care dispune de o rețea extinsă de internet fix prin fibră optică construită la nivel național, și-a asumat responsabilitatea să asigure conectivitatea la internet și dezvoltarea rețelelor Wi-Fi în școli, în special în cele din mediul rural.

FloreștiInternet Gigabit în școala taMoldtelecomȘtefănești
Comments (0)
Add Comment