Fracțiunea Partidului Șor a propus crearea Frontului de Salvare Națională și elaborarea unei declarații privind „capturarea statului”

Fracțiunea Partidului Șor a propus crearea Frontului de Salvare Națională și elaborarea unei declarații privind „capturarea statului”. Propunerea a fost făcută de Marina Tauber, scoasă din alegerile pentru primăria Bălți. Ea a îndemnat să adere la acest Front atât partidele parlamentare de opoziție, cât și extraparlamentare, dar și ONG-urile. Tauber a îndemnat și unii deputați PAS să adere. Potrivit acesteia, guvernarea și-a subordonat procuratura, Centrul Național Anticorupție, Consiliul Superior al Magistraturii, Avocatul Poporului și alte instituții.

„A început un proces de capturare a statului. În paralel, a declanșat un amplu proces de iradiere a cadrelor pentru a-i plasa pe cei devotați lor în funcții de conducere. Toate instituțiile au ajuns să fie subordonate unui singur centru de comandă. Ne ducem într-o dictatură totală.

Partidul Șor propune crearea Frontului de Salvare Națională, pentru a preveni capturarea totală a instituțiilor statului. Este o amenințare la adresa securității statului. Îndemnăm toate forțele parlamentare și extraparlamentare, dar și pe cei din PAS, să răspundă acestui apel al nostru”, a declarat Tauber.

Comments (0)
Add Comment