Franța vrea și ea control la granițele sale, după modelul Germaniei

Franța trebuie să-și controleze mai bine frontierele, a declarat prim-ministrul Michel Barnier într-un discurs susținut în fața parlamentului de la Paris. Barnier a adăugat că Republica Franceză va încerca să urmeze o abordare similară cu cea a Germaniei în ceea ce privește controlul propriilor frontiere în Europa, respectând în același timp normele Uniunii Europene.

(Michel Barnier, premierul Franței)

„În acest spirit, trebuie să fim nemiloși cu contrabandiștii, traficanții care exploatează mizeria și disperarea cu prețul vieții a mii de migranți în Marea Mediterană sau în Canalul Mânecii. În cele din urmă, Franța va continua atâta timp cât va fi necesar să restabilească controalele la propriile frontiere, așa cum permit normele europene și cum tocmai a făcut Germania.”

În septembrie, Germania a reintrodus controale temporare la frontieră, inclusiv la frontierele cu Franța, Belgia și Țările de Jos, ca parte a eforturilor de combatere a migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere.

Barnier a mai spus că Franța trebuie să continue să lucreze alături de aliații săi din Europa și Statele Unite pentru a pune capăt ostilităților din Liban.

Comments (0)
Add Comment