Furtuna Ernesto s-a transformat în uragan, la nord de Puerto Rico. Sute de oameni au rămas fără curent electric

Furtuna Ernesto s-a transformat în uragan, la nord de Puerto Rico, și continuă să provoace ploi torențiale și vânturi puternice care au lăsat sute de mii de oameni fără curent electric, amenințând să devină o furtună majoră în drum spre Bermude.

Ernesto Morales, meteorolog al Serviciului Meteorologic Național din Puerto Rico: „Sper că mâine vom face multe progrese. Am identificat 222 de structuri care au fost avariate, dar până acum nu am găsit nicio situație catastrofală care va fi greu de reparat.”

Reprezentanții Serviciului Meteorologic Național din Puerto Rico au declarat că vor depune maxim efort pentru a remedia pagubele cât mai rapid.

Ernesto Morales, meteorolog al Serviciului Meteorologic Național din Puerto Rico: „Mâine va fi vreme bună și vom munci din greu. De fapt, am comandat 150 de resurse suplimentare pentru a ne mișca rapid și pentru a restabili situația cât mai repede posibil. Mâine, când vom avea mai multe informații, dacă vom putea anunța oamenii din Puerto Rico când se pot aștepta la servicii, vă asigur că voi fi primul care va anunța tot Puerto Rico.”

Mai mult de 700 de mii de clienți au rămas fără curent electric în Puerto Rico, împreună cu 23 de spitale care funcționează cu generatoare, a declarat miercuri guvernatorul Pedro Pierluisi. El a adăugat că echipele evaluează pagubele și că este prea devreme să se spună când va fi restabilită electricitatea.

Energie electricăFurtuna ErnestoPuerto Rico
Comments (0)
Add Comment