Furtuna „Kirk” a ajuns în Europa. Franța este în stare de alertă maximă

După ce și-a pierdut o parte din putere pe drum, Kirk a ajuns în Europa. Franța este în stare de alertă maximă, deoarece se așteaptă ca furtuna să atingă țărmul cu vânturi puternice și ploi abundente.

Alain Beneteau, viceprimarul din Velluire: „Digurile noastre au fost consolidate și ridicate. Așa că acum trebuie doar să așteptăm. Dacă va fi necesar, vom scoate bărcile și vom avertiza întreaga populație”.

Uraganul Kirk, care s-a format deasupra Atlanticului, a trecut între Bermude și Azore și a atins pentru scurt timp categoria patru. Dar apoi a slăbit la o furtună post-tropicală care a provocat totuși inundații în Portugalia și a lăsat 300 000 de oameni fără curent electric.

Protecția civilă a țării a înregistrat 600 de incidente, dintre care majoritatea au fost legate de copaci căzuți.

Spania s-a confruntat, de asemenea, cu vânturi puternice și ploi abundente, ceea ce a dus la întârzieri și anulări ale zborurilor. În unele părți ale țării, valuri de până la 7 metri înălțime s-au prăbușit pe țărm, potrivit presei locale.

Elveția, Belgia, Țările de Jos și nordul Germaniei sunt, de asemenea, așteptate să resimtă impactul furtunii Kirk în următoarele zile.

EuropaFranțafurtunăKirk
Comments (0)
Add Comment