Gațcan aderă la Pro Moldova. PSRM: „A luat bani”

Încă o surpriză de proporții vine din interiorul coaliției de guvernare. La trei luni de la obținerea mandatului de deputat pe circumscripția Hâncești din partea PSRM, în urma alegerilor parlamentare anticipate, Ștefan Gațcan anunță că părăsește formațiunea și aderă la Pro Moldova al lui Candu. Anunțul a fost făcut de către deputat pe pagina sa de Facebook, în care, printre altele, spune că ar fi dezamăgit de situația din coaliția de guvernare, așa că a decis să plece.

Cei de la PSRM, care au votat acum câteva o săptămâni o declarație prin care condamnă traseismul politic, au venit imediat cu o reacție. Aceștia l-au acuzat pe Gațcan că a primit bani din partea grupului Candu. Au spus chiar și suma.

„Acum, eu n-o să pot să vă spun suma pe care a primit-o domnul Gațcan. Atunci când dumnealui mi-a spus că a fost contactat, se vorbea despre 500.000. 500.000 de euro, dolari, că nu mai țin minte exact”.

Socialiștii i-au cerut lui Gațcan să-și depună mandatul.

„V-a sunat domnul Plahotniuc? S-a dublat suma? Dumneavoastră, după acest lucru, considerați că liber puteți activa în Parlamentul Republicii Moldova și că mandatul vă aparține? Domnule Gațcan, așteptăm ultimul lucru – cererea privind depunerea mandatului, mandat care nu vă aparține”. 

Va fi război în toată legea, spun cei de la PSRM.

„Declarăm război corupției din Parlament. Vom scoate la suprafață multiple cazuri de corupție. Vom pune presiune asupra organelor, ca acele materiale pe care le dețin să ajungă până la urmă la judecată. Acei care au corupt, au permis acte de corupere activă și acei care participat la acte de corupere pasivă să răspundă în fața legii. Condamnăm încă un act de prostituție politică. Condamnăm acțiunile unui proxenet din afara Republicii Moldova care continuă practicile din ultimii ani în Parlament”.

Iar Andrian Candu a anunțat că salută venirea lui Gațcan în partidul său.

Socialiștii spun că vor merge activ pe susținerea propunerii de organizare a alegerilor parlamentare anticipate în toamnă, odată cu cele prezidențiale, dar și pe un proiect de lege propus de democrați și rămas prăfuit pe rafturile Parlamentului – reducerea numărului de deputați, de la 101 la 61.

Comments (0)
Add Comment