Germania a restabilit controalele la toate cele nouă frontiere ale sale

Germania a restabilit luni dimineață controalele la toate cele nouă frontiere ale sale, în ceea ce consideră a fi o măsură de combatere a migrației ilegale și a criminalității, ca urmare a recentelor atacuri extremiste. La frontierele Germaniei cu Franța, Belgia și Țările de Jos au fost observate controale temporare ale poliției mobile. Nouă țări se învecinează cu Germania și toate fac parte din Schengen. Germania a impus deja anul trecut restricții la frontierele sale cu Polonia, Republica Cehă, Austria și Elveția.

Închiderea frontierelor va dura șase luni și amenință să pună la încercare unitatea europeană.

Majoritatea vecinilor Germaniei sunt membri ai Uniunii Europene, un bloc de 27 de țări bazat pe principiile liberului schimb și ale liberei circulații. Iar Germania – motorul economic al UE în inima Europei – are mai multe granițe comune cu alte țări decât orice alt stat membru.

Conform UE, statele membre sunt autorizate să reintroducă temporar controalele la așa-numitele frontiere interne ale UE în cazul unei amenințări grave, cum ar fi una la adresa securității interne. Dar, de asemenea, se spune că controalele la frontiere ar trebui aplicate în ultimă instanță, în situații excepționale, și trebuie să fie limitate în timp.

Astfel de limitări sunt adesea aplicate în timpul evenimentelor sportive majore, inclusiv în timpul recentelor Jocuri Olimpice de la Paris și al campionatului european de fotbal din această vară.

controaleGermaniavama
Comments (0)
Add Comment