Germania: Carantină pentru încă două luni

În Germania, carantina poate dura încă două luni. Cancelarul Angela Merkel a declarat acest lucru. De la începutul pandemiei, aproape două milioane de cazuri au fost deja confirmate în țară, iar numărul deceselor în fiecare zi rămâne la un nivel foarte ridicat – marți, de exemplu, peste 890. În plus, cu o zi înainte, Germania a confirmat prezența unei alte tulpini de coronavirus – de data aceasta din Africa de Sud.

În Portugalia, statisticile nu sunt încurajatoare. Marți, 155 de persoane au murit din cauza Covid-19 – cea mai mare rată din ultimul an. Guvernul țării intenționează joi să introducă carantina pentru cel puțin o lună.

Al doilea medicament aprobat de Uniunea Europeană – fabricat de Moderna – a început să intre în cantități mari în centrele europene de vaccinare. În total, UE a semnat deja contracte cu șase laboratoare și are în vedere încă câțiva „candidați”. Politicienii insistă asupra faptului că achiziționarea și distribuirea vaccinurilor printr-un singur mecanism paneuropean este cea mai eficientă soluție.

În acest context, Agenția Europeană pentru Medicamente a raportat că ar lua în considerare posibilitatea de a utiliza vaccinul Oxford / AstraZeneca într-un mod accelerat – până la sfârșitul lunii ianuarie. Dacă este aprobat, acest medicament va fi al treilea în Europa. Acest vaccin a fost aprobat acum o săptămână în Marea Britanie.

Comments (0)
Add Comment